Welcome, Guest!

Here are some links you may find helpful

Saturn Japanese saturn picture werid

bart_simpson

Well-known member
Original poster
Registered
Aug 10, 2019
54
8
8
Hia I have a saturn that came in for me to repair as far as I know not modded at all
Stock Japanese system with a/v cable
And get a like if video mode is messed up or something any ideas be greatfull.
 

Attachments

  • 20210428_010223.jpg
    20210428_010223.jpg
    1.9 MB · Views: 0

segasonicfan

Active member
Jun 8, 2019
33
15
8
definitely look at your chroma encoder circuit (CXA1645 near AV jack). Likely your 220uf output caps for CVBS Y, or C are going bad.

If you have an RGB or SCART cable its also a great way to rule out other issues. its an issue with your color burst (NTSC / PAL only, sometimes its also a bad clock pulse going to the encoder. Thats a lot less common tho.
 

bart_simpson

Well-known member
Original poster
Registered
Aug 10, 2019
54
8
8
Ah nice one thanks for your reply I will take it apart a bit later and check it over.
 

gorgyrip

Well-known member
Jun 17, 2019
49
12
8
I don't have experience with the saturn, but when I see this on a snes, it means i have to replace the caps after the encoder.
 

Tokimemofan

Well-known member
May 30, 2019
84
28
18
I would check for cold solder joints first, I’ve had a few units come my way that died from taking a hard knock. If you find one there’s probably hundreds more under most of the components on the board. Best to rule that out before trying to fix a dumpster fire
 

Trimesh

Donator
Donator
Registered
May 30, 2019
240
209
43
Could be bad caps - could also be a bad clock synth PLL, especially if it's the square one.